top of page

Sam en het niet-leuke geheim 

Pag_7_-_8.jpg

Zedenrechercheurs Pieter en Wouter zijn bij de politie belast met onderzoeken van mogelijke strafbare feiten rondom seksualiteit.  Zij zijn waarheidsvinders en stellen zichzelf hierin neutraal op. 

Ze zijn hierbij gespecialiseerd in het verhoren van jonge kinderen en mensen met een verstandelijke beperking of cognitieve functiestoornis. Op basis van hun ervaringen en vele gesprekken met jonge kinderen maakten zij dit boek, dat zich niet op een specifiek niet-leuk geheim richt maar toepasbaar is op ieder geheim.

 

Zij vonden het belangrijk om niet alleen uit hun ervaring te putten maar ook om het boek wetenschappelijk te funderen. Hoe werken dingen nou in een kinder-brein en hoe kan dit het beste worden uitgebeeld in tekeningen en uitgelegd in woorden. Daarom hebben zij hulp gekregen van dr. Iva Bicanic van het Centrum Seksueel Geweld.

 

Met dit boek willen zij kinderen laten inzien dat ze een niet-leuk geheim kunnen vertellen aan iemand die zij vertrouwen en dat het wegstoppen ervan geen oplossing is. 

Het geheim van Sam wordt in het boek niet onthuld. Of het nou over pesten, stelen, misbruik of geweld gaat. Buiten dat is het ook gewoon een ontzettend leuk en laagdrempelig boek. Maar met een belangrijke boodschap en wat opening biedt tot een waardevol gesprek!

 

Het boek is bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd, hun ouders / verzorgers en alle professionals die  te maken hebben met kinderen.

Pag_22-1_edited_edited.png
Pag_15_-_16.jpg
bottom of page