top of page

Over ons

Pieter Melsen en Wouter Vaessen, beiden zedenrechercheurs bij de politie Nederland, hebben elkaar leren kennen  tijdens de opleiding tot studioverhoorder bij de politieacademie in Apeldoorn. Hier kwamen zij er achter dat zij beiden zowel rechtvaardige, hulpverlenende maar ook zeker creatieve eigenschappen hebben. Na hun opleiding bleven zij contact houden en daar begon het avontuur van Sam en het niet-leuke geheim. 

WhatsApp Image 2023-11-17 at 22.30.52 (1).jpeg
Beeld: J&V Magazine
"Al hebben we met ons boek maar één kind geholpen dan is ons doel al bereikt"  

Pieter Melsen

Ik ben 38 jaar geleden geboren in het mooie Nijmegen en opgegroeid onder de rook van Rotterdam, alwaar ik nog steeds woon met mijn mooie gezin! 

In het verleden heb ik een grafische opleiding gevolgd waardoor ik de tekeningen in het prentenboek allemaal zelf heb ontworpen en getekend. Na mijn grafische opleiding ben ik toch een andere richting op gegaan en ben ik gaan werken bij de politie Eenheid Rotterdam . Eerst als agent op straat (Rotterdam-Zuid) en later als rechercheur. Uiteindelijk ben ik intern gaan solliciteren en heb ik de opleiding gevolgd tot zedenrechercheur.  Binnen de zedenrecherche heb ik mij uiteindelijk weer gespecialiseerd tot ’studioverhoorder’. 

Ik ben een enorme muziekliefhebber. Van Jazz tot punkrock. Het liefst zit ik met een speciaal biertje te luisteren naar obscure muziek..of struin ik door platenzaken/platenbeurzen. Beste band? The Beatles.

Wouter_&_Pieter-2_edited.jpg

Wouter Vaessen

Ik ben 43 jaar en werk als zedenrechercheur in Limburg. Ik woonde in Amsterdam waar ik mijn vrouw heb leren kennen waarna wij verhuisd zijn naar het zuiden. Wij wonen daar met onze twee lieve dochters. Ik ben gek op muziek zoals Blues, Jazz, Indie en Rock. Ik speel heel graag gitaar en train fanatiek voor triatlons waardoor ik veel in het zwembad lig of aan het fietsen ben.

Ik ben studioverhoorder en vind dit heel erg leuk om te doen. De reactie van de kinderen vaak is echt heel leuk om mee te maken.

bottom of page