top of page

Informatief 

Pieter en Wouter zijn beiden studioverhoorders bij de zedenpolitie. Dit houdt in dat zij beiden praten met kwetsbare getuigen.  Wat is nou een studioverhoor, hoe gaat dat in zijn werk en wat moet een ouder/verzorger weten voordat zijn of haar kind gehoord gaat worden in zo'n studio. 

Pieter geeft samen met het Centrum Seksueel Geweld hier antwoord op door middel van deze vier vlogs. 

Voor meer informatie over het Centrum Seksueel Geweld neem even een kijkje op www.centrumseksueelgeweld.nl. Zij bieden professionele hulp aan iedereen die een nare seksuele ervaring heeft meegemaakt online of offline, maar ook voor ouders, professionals en mensen die een steun willen zijn voor slachtoffers. 

Wat is een studioverhoor
01:43
Hoe gaat een studioverhoor
00:58

Tips van het Centrum Seksueel Geweld 

1691049457375.jpeg

De kans bestaat dat, na het lezen van het boek, kinderen iemand in vertrouwen zullen nemen en gaan vertellen over hun niet-leuke geheim. Denk bijvoorbeeld over geheimen als pesten, stelen of iets kapot maken. Maar wat als dit seksueel misbruik betreft? Wat kun je dan beter wel en wat kun je dan beter niet doen? Hiervoor biedt een document van het Centrum Seksueel Geweld mogelijk handvatten. Een belangrijk document voor ouders maar ook zeker voor professionals die met kinderen werken. 

Het Centrum Seksueel Geweld is 24/7 bereikbaar via 0900-0188 of chat via de website voor hulp of advies. 

https://centrumseksueelgeweld.nl/wp-content/uploads/2022/10/Tips-voor-ouders-verzorgers_CSG.pdf

bottom of page